Noile prese grele de balotat din seria LB xx4


10.08.2012

Noile prese grele de balotat din seria LB xx4 au acum un randament  de lucru sporit

Compania Case IH lansează pe piaţă noi modele puternice de prese de balotat din seria LB care încorporează numeroase caracteristici tehnice de ultimă oră pentru un randament de lucru sporit faţă de modele anterioare

Designul radical, eficienţa superioară de lucru şi numeroasele inovaţii tehnice caracterizează cea mai nouă generaţie de prese grele de balotat ale companiei Case IH din seria LBxx4. Trei modele noi de prese pentru baloţi dreptunghiulari – LB324 (dimensiunile balotului: 80 x 70 cm), LB 334 (dimensiunile balotului: 80 x 90 cm), LB 424 (120 x 70 cm) şi LB 434 (120 x 90 cm) – îşi vor face debutul pe piaţa mondială a utilajelor agricole cu ocazia Zilei Europene a Câmpului Case IH, organizată la jumătatea lunii August pe câmpiile din jurul oraşului Magdebrurg din Germania.  

Prese universale de balotat pentru toate tipurile de plante
Toate componentele-cheie ale preselor de balotat din seria LBxx4 au fost realmente reconstruite şi îmbunătăţite. Între acestea, se disting cadrul central extrem de robust, noul sistem de alimentare fiabil şi rotorul îmbunătăţit, care asigură colectarea eficientă a plantelor cosite şi transferul lor facil în camera de presare. 

Cu toate acestea, inginerii companiei Case IH au inclus în noile modele şi unele componente care şi-au dovedit eficienţa pe vechile prese de balotat din seria LBxx3, între care se remarcă  sistemul dublu de legare a nodurilor extrem de fiabil. Noile echipamente pot fi prevăzute şi cu o instalaţie opţională de curăţare pe bază de aer comprimat, care va asigura funcţionarea fără probleme a sistemului de legare a nodurilor prin îndepărtarea prafului şi a altor materiale solide nedorite. Această instalaţie opţională suplimentară de curăţare a sistemului de legare a nodurilor îşi va dovedi din plin utilitatea în cazul în care presa de balotat va fi exploatată în regiuni cu mult praf, întâlnite adesea în statele cu o climă uscată. 

Inovaţii tehnice aduse de compania Case IH în domeniul tehnologiei agricole  
Un nou design – noi avantaje  

Aspectul exterior al noilor prese de balotat din seria LBxx4 reflectă designul complet inovator al acestora. O noutate absolută pentru presele de balotat sunt panourile caroseriei confecţionate din materiale sintetice compozite calitative, extrem de rezistente. Pe lângă faptul că acestea contribuie la reducerea greutăţii, ele protejează eficient componentele interne ale balotierei de praf. Întreaga secţiune frontală a caroseriei poate fi acum ridicată pentru a avea acces componentele interne ale presei de balotat si a efectua cu uşurinţă operaţiunile de întreţinere şi reparaţii. De asemenea, şi panourile laterale vor putea fi ridicate pe întreaga lor lăţime.    

Eficienţă de alimentare sporită
Unele dintre cele mai importante inovaţii ale preselor de balotat din seria LBxx4 se întâlnesc la noul sistem de alimentare, care are acum o lăţime de lucru de 2.40 m. Sistemul de alimentare cu greble sau cu cilindri este prevăzut si cu un dispozitiv de ghidaj, care poate fi reglat manual, în funcţie de lăţimea brazdelor de plante cosite. Melcul elicoidal de captare şi cilindrii centrali de alimentare asigură transferul rapid şi fără pierderi chiar şi a celor mai voluminoase brazde de plante în interiorul balotierei. Rolele pneumatice întinzătoare ale sistemului de alimentare pot fi reglate în funcţie de condiţiile de lucru de pe teren, fără a avea nevoie de nici un fel de unelte. Dinţii greblelor cu care este dotat sistemul de alimentare sunt confecţionaţi din materiale de mare rezistenţă, pentru a se asigura colectarea eficientă, fără reziduuri nedorite, a tuturor tipurilor de plante, inclusiv a plantelor utilizate la obţinerea biomasei, ca de exemplu cocenii de porumb.

Înălţimea sistemului de alimentare poate fi reglată cu uşurinţă, pentru a se asigura colectarea facilă a tuturor plantelor cosite, indiferent de tipul acestora sau de condiţiile de lucru de pe teren, minimizându-se astfel riscul de defectare al presei de balotat. Rolele pneumatice întinzătoare şi suspensiile reglabile asigură protecţia maximă a sistemului de alimentare, chiar şi atunci când balotiera este utilizată pentru colectarea plantelor de suprafeţe de teren denivelate, la viteze ridicate.

Flux optim de alimentare şi umplere mai rapidă a camerei de presare  
La proiectarea sistemului de presare, inginerii Case IH şi-au concentrat atenţia asupra sporirii fluxului de alimentare cu plante, utilizării unor noi materiale mai bune pentru componente şi dispunerii optime a pieselor în interiorul presei de balotat. Astfel, fluxul de alimentare al balotierei este constant dar în acelaşi timp mai rapid, optimizându-se transferul plantelor dintre sistemul de alimentare şi camera de intermediară de presare. Acum, pistonul de presare poate executa un număr de 48 de curse/minut, asigurând un randament sporit al presei de balotat. Aşadar, presele de balotat din seria LBxx4 sunt mai eficiente faţă de celelalte modele de balotiere, indiferent de condiţiile de lucru de pe teren.

Compacte şi manevrabile
Chiar dacă au un randament şi o eficienţă de lucru sporită, noile prese de balotat din seria LBxx4 beneficiază de o construcţie foarte compactă şi sunt echipate cu pneuri având lăţimea de 600 mm. Viteza maximă de deplasare a acestor tipuri de prese de balotat este de 40 km/h.

O nouă platformă de serviciu
În partea din spate a preselor de balotat din seria LBxx4, se află amplasată o platformă de serviciu, care poate fi accesată facil şi în deplină siguranţă, permiţând executarea oricăror lucrări de întreţinere la utilaj. În cazul în care veţi achiziţiona şi Pachetul opţional denumit Confort, presa dvs. de balotat va beneficia de scară de acces la platforma de serviciu prevăzută cu balustradă de siguranţă, ladă de scule de mari dimensiuni protejată împotriva prafului şi de un rezervor de apă pentru spălarea mâinilor.

Inovaţii AFS
În varianta standard, toate presele de balotare din seria LBxx4 beneficiază de sisteme moderne de comandă şi management AFS şi de tehnologia ISOBUS. Puteţi alege ca presele de balotare din seria LBxx4 să fie prevăzute cu monitoare color AFS Pro 300 sau AFS Pro 700 (cele mai avansate din gama de monitoare color disponibile).

Noul sistem de asistenţă la deviere ajută la îmbunătăţirea densităţii baloţilor
Monitoarele AFS Pro cu care sunt prevăzute presele de balotare Case IH supraveghează funcţionarea corespunzătoare a sistemului de legare şi afişează în permanenţă toate datele importante referitoare la baloţii produşi. Noile prese de balotare din seria LBxx4 beneficiază şi de un sistem de asistenţă la deviere, care ajută operatorii să identifice şi cele mai înguste brazde de plante cosite şi/sau brazdele neregulate de plante. Acest sistem asigură formarea unor baloţi uniformi şi rigizi, chiar şi în celei mai dificile condiţii de lucru.  Mai mult decât atât, pe ecranul montoarelor AFS Pro 700, vor putea fi afişate, în mod simultan, imaginile înregistrate de mai multe camere video.

Opţional, presele de balotare din seria LBxx4 pot fi prevăzute şi cu un înregistrator GPS, care va stoca diferite date referitoare la baloţii produşi, ca de exemplu umiditatea şi greutatea lor. Ulterior, dacă se va dori, aceste date vor putea fi exportate pe o memorie externă de tip USB. Utilizându-se înregistratorul de date GPS şi programul software special de mapare, toate datele referitoare la procesul de balotare vor putea fi oricând vizualizate.

Două posibilităţi e evacuare a baloţilor
Dispozitivul standard de evacuare va goli camera de presare, care se va deschide larg pentru eliminarea facilă a baloţilor. Dispozitivul suplimentar de golire va elimina, prin partea din spate a utilajului, doar balotul curent complet format în timp ce va menţine, în interiorul camerei de presare, balotul incomplet care urmează. Jgheabul de eliminare a baloţilor va putea fi pliat pe durata transportului balotierei.  

Mai puţine opriri
Dimensiunile spaţiului dublu de stocare au fost mărite pentru ca acesta să poată găzdui un număr total de 32 de cilindri, ceea ce înseamnă că presa de balotare va putea fi exploatată un timp mai îndelungat şi cu mai puţine opriri pentru alimentare.

Noile prese de balotare Case IH din seria LBxx4 vor fi disponibile începând cu anul 2013 dar vor putea fi comandate din luna Septembrie 2012.