VÄDERSTAD LANSEAZĂ NOUA SEMĂNĂTOARE DE PĂIOASE - INSPIRE 1200C/S


12.01.2022

       După lansarea noului model de semănătoare de precizie pentru plante prășitoare cu buncăr unic, central: Tempo L Central Fill, Väderstad lansează cea mai avansată semănătoare pentru plante păioase cu o lățime de lucru de 12 metri: VÄDERSTAD INSPIRE 1200C/S. Această semănătoare va fi lansată în curând și va fi disponibilă până la sfârșitul acestui an, numai prin Titan Machinery, unic importator și distribuitor al utilajelor marca Väderstad în România.

Väderstad este unul dintre cei mai apreciați producători de utilaje agricole pentru pregătirea solului și pentru semănat de plante păioase și prășitoare, fiind recunoscut și premiat de cele mai prestigioase foruri de cercetare tehnică și agronomică pentru calitatea produselor și tehnologiilor sale. Proiectarea unei acestei noi familii semănători pentru păioase: Inspire 1200C/S a dispus de cele mai avansate tehnologii. Acest concept de semănătoare a fost creat ca răspuns al rezultatelor excelente ale lucrărilor de semănat pe segmentul utilajelor de 12 metri, semănătoarea fiind proiectată și înzestrată cu cele mai bune proprietăți ale tehnologiei Väderstad: precizie, viteză, durabilitate și capacitate, combinându-le în cel mai bun mod posibil.

Spre deosebire de celelalte familii de semănători pentru păioase Väderstad, noua semănătoare Inspire 1200C/S este destinată fermierilor care solicită capacitate înaltă de lucru, calitate și viteză de lucru. Inspire 1200C/S are un design compact cu avantaje atât în lucru, cât şi în condiții de transport. Versiunea Inspire 1200 C are unul din cele mai mari buncăre din clasa sa”, spune Björn Jeansson, Commercial Product Manager la Väderstad.

Contur excelent după precizie

Inima lui Inspire este sistemul său responsiv de brăzdar pentru semințe cu disc dublu. Are abilitatea excelentă de a se adapta la orice neregularitate din teren, astfel menţinând adâncimea de semănat constantă. Rezultatul este un pat germinativ impresionant şi o emergenţă uniformă pe întreg câmpul.

Control total. Fără oprire.

O caracteristică principală a Inspire 1200C/S, unică pe piață, este abilitatea sa de a controla debitul de seminţe prin opt secţiuni independente. Pentru asigurarea unui flux constant de produs din buncărul mare către brăzdare, seminţele şi materialul fertilizant sunt dozate cu o precizie înaltă din buncărul mare prin 8 unităţi dozatoare Fenix III.

„Aceasta înseamnă că Inspire 1200C/S poate asigura rata variabilă precum şi controlul secţiunilor până la 1.5 m lăţime. Această precizie este unică pentru segmentul de semănători de 12m lăţime”, spune Björn Jeansson.

Sistem de control de nouă generație

Atunci când se află în câmp, lucrarea de semănat este controlată uşor cu ajutorul sistemului bazat pe iPad, Väderstad E-Control, ce face posibilă, de asemenea, conectarea printr-un sistem Isobus task control. Väderstad E-Control se conectează fără fir la aparatul Väderstad, permițând acces deplin la funcțiile și datele acestuia. Fermierul beneficiază de configurarea și calibrarea de la distanță ușor de utilizat, precum și de monitorizare și de control în timp real.

Buncăr mare cu acces excelent

Inspire 1200C/S este conceput pentru performanță înaltă, cu timpi de nefuncționare minimizați pe teren. Este echipat cu un buncăr mare, cu o înălțime mică de umplere și o deschidere mare. Versiunea numai pentru semințe Inspire 1200S este echipată cu un buncăr de 5000 de litri pentru semințe. În timp ce versiunea combi Inspire 1200C are un buncăr de 7200 de litri care conține atât semințe, cât și îngrășământ în două compartimente separate. Cu o platformă mare și un design deschis al mașinii, beneficiați de un acces bun la toate componentele din întreaga mașină.

Inspire 1200C/S va fi disponibilă în doua modele – Inspire 1200S şi Inspire 1200C. versiunea numai seminţe 1200S va fi echipată cu un buncăr de 5000 litri pentru seminţe. Versiune combi Inspire 1200C are un buncăr de capacitate 7200 de litri ce primeşte atât seminţele, cât şi fertilizatorul în două compartimente separate. Când părăsesc buncărul lui Inspire 1200C, seminţele şi fertilizatorul se vor uni în acelaşi curent de aer şi vor fi plasate împreună în sol.

Fiecare utilaj Väderstad reprezintă dovada pură a calității superioare necesare unei agriculturi moderne, profitabile și responsabile. Väderstad întruchipează excelența tehnică a industriei constructoare de mașini și utilaje din Suedia.

Datorită cererii imense de utilaje agricole din întreaga lume, producătorul suedez își va mării platforma de producție și tot angrenajul operațional și logistic, deschizând în acest an o nouă fabrică de producție a utilajelor agricole în orașul suedez cu același nume.

Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care sunt făcute. „Producția noastră proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. Suntem încrezători în calitatea produselor noastre și, desigur, dorim ca și clienții noștri să se simtă în siguranță în alegerea Väderstad ca partener”, spune Mattias Hovnert, director de vânzări și marketing, la Väderstad.

Marcajul V-55 de pe piesele originale Väderstad este o marcă a oțelului suedez de înaltă calitate Väderstad. Numărul 55 reprezintă duritatea măsurată în unitatea Rockwell C HRC. Această structură unică de material face posibilă împingerea nivelului de duritate de la standardul industrial HRC 47-48 la HRC 55, păstrând în același timp o rezistență la șoc foarte intensă.

CONTACTEAZĂ REPREZENTANȚII TITAN MACHINERY ROMÂNIA ȘI SOLICITĂ OFERTA SPECIALĂ DE LANSARE A SEMĂNĂTORILOR VADERSTAD INSPIRE 1200C/S! 

Accesează link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră pentru a găsi reprezentantul de vânzări!

Găsește reprezentantul aici

Bogdan Constantin
PR & Communication specialist