NOUA GRAPĂ VÄDERSTAD CARRIER XL 725


28.10.2022

           Väderstad continuă seria lansărilor de utilaje noi din acest an, introducând în producția de serie o nouă grapă cu discuri, respectiv Carrier XL 725 cu o lățime de lucru de 7,25 de metri, model ce va completa portofoliul grapelor Väderstad Carrier XL cu lățimi de lucru cuprinse între 4,25 și 12,25 de metri.

Carrier XL este un concept de utilaj bine cunoscut, iar adăugarea noului model Carrier XL 725 se va potrivi perfect pe piață. Versatilitatea pe care Carrier XL o aduce fermei, economisește timp, scade costul exploatării la hectar a mașinii și creează un pat germinativ ideal pentru orice tip de cultură agricolă. Acesta este un utilaj multifuncțional, cu discuri, compact, folosit pentru prelucrări primare în regim de mare viteză și efectuează cu scrupulozitate pregătirea adecvată a patului germinativ. Depinzând de configurația sa, Carrier poate fi folosit pentru cinci operații principale: cultivarea miriștii, încorporare, pregătirea patului germinativ, semănat de semințe mici și tratamente împotriva daunătorilor.

Carrier XL 725 este disponibil cu o serie langă de discuri, respectiv: TrueCut de 510 mm, CrossCutter Disc sau noul CrossCutter Disc Aggressive. Pentru a se potrivi diferitelor nevoi de lucrări agricole, poate fi echipat cu o gamă completă de organe active frontale, opțiuni variate de tăvălugi, precum și cu mica semănătoarea BioDrill 360. Carrier XL 725 este disponibil pentru comandă de la Titan Machinery România din octombrie 2022, iar livrările vor începe în primăvara lui 2023.

Odată cu noul model, întreaga familie de grape Carrier XL 425-725 beneficiază de îmbunătățiri ale cadrului, care devine de acum ranforsat. Pentru a ghida operatorul, toate modelele sunt acum echipate cu scală de măsurare și control atât al adâncimii de lucru, cât a adâncimii barei frontale. De asemenea, noul Carrier XL 725 vine și cu posibilitatea reglării înălțimii de transport, atunci când utilajul este pliat, pentru un transport rutier în siguranță. Modelele cu lățimea de lucru mai mare, respectiv Carrier XL 625 și Carrier XL 725, pot fi echipate acum și cu o nouă axă a roților, precum și cu roți de dimensiunea 560/45 R22,5, omologate pentru transportul rutier la 40 km/h.

Väderstad introduce de asemenea și CrossCutter Disc Aggressive, care extinde și mai mult gama CrossCutter Disc. Diferența față de discul CrossCutter obișnuit este că noul CrossCutter Disc Aggressive are tăieturi TrueCut ascuțite, oferind o capacitate de penetrare mai mare în condiții dificile de câmp. CrossCutter Disc Aggressive este o alegere interesantă pe terenuri grele sau unde capacitatea de penetrare poate fi o problemă.

Un alt beneficiu al CrossCutter Disc Aggressive este că va acționa mai agresiv în reziduurile grele, cum ar fi porumbul de siloz, tulpinile grele de rapiță sau miriștea de floarea-soarelui. Acest lucru ajută la accelerarea descompunerii. Cu CrossCutter Disc Aggressive, linia de discuri pentru prelucrarea solului foarte superficial de la Väderstad este completă. Chiar dacă are o formă mai agresivă decât cea originală, încă funcționează la adâncimi de lucru de 2-5 cm și va mișca substanțial mai puțin pământ decât un disc convențional. Aceasta înseamnă un consum mai mic de combustibil.

CrossCutter Disc Aggressive vine în două dimensiuni: 450mm destinat unei adâncimi de lucru de 2-3 cm cu gama de cultivatoare cu discuri Carrier, precum și 510 mm pentru o adâncime de lucru de 3-5 cm cu Carrier XL. Ambele pot fi operate la viteze de lucru de până la 20 km/h. La fel ca CrossCutter Disc original, CrossCutter Disc Aggressive poate fi montat pe suportul versatil dezvoltat de Väderstad pentru cultivatorul cu discuri. Deoarece fiecare disc CrossCutter este montat individual pe propriul braț cu suspensii pe batoane din cauciuc, acesta urmează conturul solului, asigurând rezultate foarte uniforme.

Discurile sunt produse la fabrica Väderstad Components, sunt compuse din oțel suedez cu cea mai înaltă rezistență V55. Pornind de la unul din motto-urile companiei rostit pentru prima dată cu ani în urmă de către fondatorul acesteia, Rune Stark și anume: ”Faceți lucrurile să dureze”, dar și ca o reflectare a faptului că este în prim plan în ceea ce privește calitatea și performanța, Väderstad oferă garanție pe viață la discurile Cross Cutter. Dacă un disc ar eșua în timpul întregii sale durate de utilizare, Väderstad îl va înlocui fără niciun cost.

____________________________

Väderstad a inventat segmentul de cultivatoare cu discuri compacte. Väderstad a lansat Carrier-ul în 1999 şi a continuat să îl perfecţioneze permanent de atunci. Astăzi este disponibilă o gamă întreagă de mărimi de discuri – de la lucrări ultra-superficiale la 2-3 cm adâncime, la lucrări de încorporare cu până la 16 cm adâncime de lucru.

Oţelul suedez Väderstad V-55 combină un grad înalt de duritate cu rezistenţa mare la şocuri.  Comparat cu standardul industriei, duritatea V-55 este împinsă de la 47-48 la HRC55. Beneficiaţi astfel de costuri reduse cu piesele de uzură şi mai puţin timp mort în câmp. Ca rezultat al poziţiei fruntaşe Väderstad în ce priveşte calitatea şi performanţa, compania oferă garanţie pe viaţă pentru discurile de origine.

Fiecare disc este montat individual pe un braţ cu suspensie de cauciuc. Aceasta creşte gradul de penetrare şi conturarea. Din moment ce unealta frontală este montată pe un paralelogram, unghiul corect de lucru este asigurat indiferent de adâncimea de lucru.

Personalul nostru este instruit la Sediul Väderstad din Suedia și este pregătit să vă ofere tot sprijinul de specialitate necesar. Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery. Accesează link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră pentru a găsi reprezentantul de vânzări!

Găsește reprezentantul aici

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist