EvoQuip face parte din prezentul și viitorul oricărui șantier


11.05.2022

         Utilajele specializate EvoQuip™ destinate concasării, transportului și sortării diferitelor tipuri de materiale sunt binecunoscute pe întreg mapamondul, fiind parte a grupului american Terex® Corporation, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente pentru șantiere. Oriunde este nevoie de un concasor eficient pentru reciclarea materialelor de construcţii, pentru producţia a diferite sorturi direct în carierele de piatră sau balastiere, specialiștii Titan Machinery, unicul importator al mărcii pentru România, pot recomanda modelul adecvat, sau chiar întreg lanţul de producţie de la transportul materiei prime la produsul finit.

Compacte, dar cu o putere mare de lucru, concasoarele EvoQuip™ sunt produse de un grup tehnologic implicat în dezvoltarea noilor tehnologii, fiind astfel permanent aliniat la cerinţele utilizatorilor din întreaga lume. Tehnologiile hibride reprezintă prezentul și viitorul în acest domeniu, dezvoltarea unor noi platforme pentru viitoare concasoare fiind în atenţia celor mai puternici constructori din lume, iar marca EvoQuip face parte din elita acestora.

„Think Green, Think EvoQuip”

EvoQuip a făcut un pas către dezvoltarea tehnologiilor destinate unui viitor durabil prin lansarea campaniei „Think Green, Think EvoQuip” pe parcursul lunii aprilie 2022, demonstrând astfel capacitatea sa de a investi permanent în creșterea calităţii și durabilităţii utilajelor sale. Angajamentul producătorului mondial pentru o dezvoltare durabilă se bazeză pe producţia de echipamente durabile, cât mai prietenoase cu mediul, eficiente, dar și ecologice în timpul utilizării. Aceste calităţi sunt evidenţiate nu numai în momentul procesării fizice a materialelor, ci chiar dinainte, din etapa de proiectare a fiecărui utilaj sau echipament.

Utilizarea materialelor durabile utilizate în producţia tuturor echipamentelor, pieselor și asamblelor contribuie decisiv la asigurarea unei durabilităţii deosebite a produselor, de la proiectare și până la produsul finit, și mai departe în timpul exploatării. Utilajele și echipamentele EvoQuip respectă toate standardele naţionale și internaţionale legate de siguranţa și sănătatea lucrătorilor. De asemenea, în cadrul procesului de implementare a noilor tehnologii având la bază conceptul dezvoltări durabile, nici clienţii nu sunt uitaţi, aceștia primind, în funcţie de activitatea desfășurată, cele mai bune soluţii tehnice, astfel având garanţia că pot lucra eficient și pe cât de ecologic se poate.

EvoQuip își va mări în curând oferta de concasoare de înaltă performanţă cu acţionare hibridă/electrică, ca o parte centrală a campaniei lansate în luna aprilie. Acest lucru, precum și monitorizarea consumului de combustibil, evaluarea și reducerea amprentei de carbon vor ajuta ca toate utilajele EvoQuip să fie la înălţimea campaniei „Think Green, Think EvoQuip”. Din punct de vedere economic noua generaţie de concasoare va fi mai eficientă, datorită reducerii costurilor de funcţionare, de exemplu transformând industria prelucrării deșeurilor într-o afacere profitabilă. Pregătirea operatorilor va fi, ca de obicei, tratată cu toată atenţia necesară, aceștia primind permanent cele mai recente informaţii pentru a putea lucra economic și a întreţine toate utilajele în mod optim.

Aquamist - soluţia optimă de reducere a prafului

Deoarece praful care se formează pe șantiere în urma concasării și prelucrării materialelor rezultate din demolări poate contribui semnificativ la bolile respiratorii, legislaţia din ţările UE este din ce în ce mai restrictivă în ceea ce privește poluarea în interiorul șantierelor, solicitând un control mai eficient al nivelului de praf în atmosferă. Din acest motiv, și ca parte integrantă a campaniei „Think Green, Think EvoQuip” specialiștii grupului Terex au dezvoltat un sistem eficient de suprimare a prafului pe șantiere, numit Aquamist.

Sistemul de suprimare a prafului reprezintă o îmbunătăţire radicală faţă de jeturile convenţionale sau spray-urile de apă utilizate pentru a acumularea de praf. Astfel, pentru a proteja mai bine lucrătorii de pe șantier, acesta utilizează un ventilator de mare capacitate care produce picături de apă fin cu diametrul între 10 și 150 microni. La această dimensiune, apa se combină cu ușurinţă cu particule de praf de dimensiuni similare și le precipită din aer. Deoarece ceaţa de apă „plutește” mai mult decât un spray convenţional, aceasta acoperă mai eficient norul de praf care se ridică în timpul procesării materialelor.

EvoQuip – gama completă de concasoare

EvoQuip acoperă prin gama sa BISON oferta de concasoare cu fălci, care include patru tipuri de bază, de la cel mai compact, BISON 35 cu dimensiuni de transport de 4,45x1,5x2,95 m, dimensiunle gurii de alimentare de 480x250 mm și un randament de 30t/h până la cel mai mare, BISON 280. Acesta garantează cel mai mic consum orar de combustibil, raportat la tona de material concasat, fiind însă foarte puternic datorită transmisiei speciale Direct Drive. Dimensiunile sale de transport sunt de 12,4x2,4x3,2 m, dimensiunile gurii de alimentare de 900x600 mm și are un randament de 200t/h. Întreaga gamă BISON asigură o productivitate specifică utilajelor de cea mai nouă generaţie, oferind utilizatorului o flexibilitate în utilizare unică și un consum eficient al combustibilului, care este strict conectat cu productivitatea orară.

Concasoarele cu impact gama COBRA reprezintă un top class în domeniu. Reglarea lor în funcţie de cerinţele fiecărui șantier este simplă, comenzile sunt intuitive iar transportul de la un loc de muncă la altul se poate face rapid, fără cheltuieli suplimentare. Toate aceste caracteristici fac din gama COBRA utilajele de concasat perfecte pentru numeroase tipuri de actitivităţi industriale. COBRA 230 este cel mai nou concasor cu impact de la EvoQuip. Indiferent de activitate, din domeniul construcţiilor și demolării, reciclării de asfalt sau în cariere, acesta a fost proiectat pentru a oferi un profit cât mai mare.

Concasorul COBRA 230 este proiectat pentru a oferi o productivitate de vârf, cea mai bună din clasa sa, o versatilitate de neegalat și o eficienţă excelentă în consumul de combustibili. Acesta are dimensiuni de transport de 12,4x2,4x3,2 m, dimensiunile gurii de alimentare de 900x600 mm și un randament de 200 t/h. Cel mai mare concasor din această clasă, COBRA 290R, este un utilaj multifuncţional cu deplasare pe șenile, putând fi utilizat pentru materiale dure, precum betonul armat, asfalt reciclat, construcţii și demolări sau spargerea materialelor din rocă naturală. Sistemul integrat Afterscreen de pe Cobra 290R oferă o bună recirculare a refuzului de ciur, chiar și supradimensionat, acesta fie fiind retrimis spre concasare, fie fiind depozitat pentru o utilizare ulterioară. Acesta are dimensiuni de transport de 14,76x2,9x3,16 m și un randament de 290 t/h.

BISON 160 HYBRID

Este un concasor cu fălci staţionar, dar care poate fi rapid transportat de la un șantier la altul cu un singur camion, de fapt aceeași mașină utilizată și pentru transportul materialelor de șantier sau utilajelor compacte. Practic, acesta are un sistem propriu de ridicare și prindere cu hook- lift, precum o benă de camion, ceea ce permite ridicarea lui de către șoferul camionului și fixarea automată în timpul deplasării, fără nici o intervenţie a unui echipaj specializat.

BISON 160 HYBRID este special conceput pentru concasarea rocilor dure, precum și pentru aplicaţiile de reciclare în construcţii și demolări. Acest concasor utilizează tehnologia hibridă de propulsie diesel-electrică, costurile sale de funcţionare fiind astfel mult reduse, în plus asigurând un nivel scăzut al zgomotului și emisiilor de noxe, fiind astfel un utilaj ideal pentru lucrul în șantiere din zonele urbane. Acest concasor cu acţionare duală este echipat cu un sistem de fălci reglabil hidraulic de 700 x 500 mm (28” x 20”). Acţionarea electrică inovatoare permite clienţilor să inverseze sensul de alimentare spentru a elimina eventualele blocaje la nivelul camerei de concasare, astfel eficienţa sa fiind foarte ridicată.

Află mai multe informații de la reprezentanții pentru segmentul de construcții ai Titan Machinery România. Accesează link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră pentru a găsi reprezentantul de vânzări utilaje construcții!

https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact