Case IH Patriot – tehnică de erbicidare unică pe piață


24.02.2021

               În agricultura din România și nu numai, oportunitatea aplicării erbicidului pentru culturi este esențială în condițiile climatice care sunt nefavorabile de multe ori. Pornind așa cum ne-a învățat, de la nevoile fermierului, Case IH a construit, lucrând împreună cu acesta și ascultându-l, una dintre cele mai avansate mașini de erbicidat din lume, oferindu-i sisteme unice de pulverizare instalate din fabrică.

Titan Machinery aduce în acest an în România o serie de mașini de erbicidat Case IH Patriot cu sisteme unice pe piață și tehnică actualizată de curând de producătorul american Case IH. Aceste mașini sunt fabricate integral în Statele Unite ale Americii, la uzinele Case IH, fiind dotate cu motoare FPT ale grupului CNH Industrial. Motoarele Case IH FPT de 6,7 și 8,7 litri, în 6 cilindri, care oferă puteri nominale cuprinse între 250 și 335 CP, sunt construite pentru a oferi putere și economie de combustibil dovedite, în timp ce cabinele spațioase, extrem de confortabile și complet dotate vă permit să vă faceți treaba cu plăcere.

Patriot beneficiază de funcții de telematică și sisteme avansate pentru agricultura de precizie, tehnologii care le oferă precizie și semi-autonomie de lucru. Cele mai importante îmbunătățiri, dar nu singurele, pe care le aduce în acest an Case IH la echipamentele Patriot, sunt: sistemul AIM Command în dotarea standard, care oferă controlul independent în funcție de viteză, compensare în viraj al dozării de soluție, debit și presiune, suspensia activă și hidraulică pe puntea față, fumini full-LED, pompă centrifugală controlată hidraulic, 3 camere video și sistem GPS Accuguide care include antenă AFS 372 + NAV controller.

AIM Command FLEX™ - controlează 36 de secțiuni virtuale de lucru. Acest sistem monitorizează fiecare duză(injector) în parte, astfel încât mașina să ofere control independent și precis al secțiunii, pentru aplicarea unei rate de erbicid corecte. Mașina funcționează cu presiune constantă la pompă, deosebindu-se de sistemele vechi, bazate pe flux de presiune în funcție de viteză. De asemenea, sistemul oferă posibilitatea setării a două presiuni de lucru, în funcție de mărimea picăturii pe plantă pe care o dorește fermierul. Debitul este controlat de solenoizi montați pe fiecare duză, asigurând aceiași dimensiune a particulei de soluție, eliminând totodată afectul de drift în condiții de vânt.

Practic, într-o secundă duza se deschide de 10 ori, pulsând picăturile de erbicid în funcție de nevoia plantelor din secțiunea respectivă. În funcție de aceste deschideri debitul se modifică. Avantajul este la plecarea de pe loc sau la încetinire. Nicio mașină de erbicidat convențională nu poate să moduleze atât de rapid controlul de lichid. AIM Command o poate face, controlând rata de lichid cu o precizie milimetrică. Regularizarea se face de fiecare dată foarte rapid, la plecare. Odată cu apăsarea butonului Start, mașina știe deja cât erbicid să ofere culturii. Mașinile convenționare au nevoie de 10-15 metri să se regularizeze, pe când Patriot se regularizează instantaneu. De asemenea, fiecare solenoid are un led, iar în funcție de culoarea și ritmul în care clipește poți să îți dai seama dacă este ceva în neregulă sau în ce mod de lucru se află.

Sistemul AutoBoom™ XRT, utilizează o serie de senzori radar, monitorizând șasiul mașinii, brațele și plantele, detectând schimbările de teren și denivelările, respectiv menținând constantă înălțimea brațelor față de plante pentru o acoperire perfectă și ușurând substanțial aportul operatorului care nu trebuie decât să privească înainte.

Cabina de lucru beneficiază de un confort superior pentru ore întregi și consecutive de lucru, zi după zi.  Aceasta a fost atent gândită astfel încât fiecare operator să își dorească să petreacă timp la bordul mașinii. Cabina ergonomică este făcută dintr-o cantitate vastă de sticlă, permite cu ușurință întinderea picioarelor. Scaunul este pneumatic, reglabil pentru poziții multiple și are suport lombar. Consola este montată pe scaun, pentru un control imediat și confortabil al mașinii. În plus, motorul este poziționat în extremitatea spate a mașinii, la o distanță confortabilă din punct de vedere acustic față de cabină, ceea ce oferă o experiență excepțional de tăcută.

SUSPENSIA PERFORMANTĂ. Suspensia suspendată în stil aeronavă oferă o înaintare lină și confortabilă. Chiar și pe terenurile accidentate, acest tip de suspensie absoarbe sarcinile de șoc într-un mod în care niciun alt pachet de suspensie nu o poate face. Suspensia activă opțională este perfectă pentru a ușura munca pe un teren deluros.

PERFORMANȚĂ FĂRĂ EGAL. Configurația cabină-față, motor-spate, conferă mașinilor Case IH Patriot un aspect distinctiv și o performanță fără margini. Acest design pune greutatea statică a cabinei și a motorului pe axele din față și din spate. Greutatea dinamică a rezervorului de erbicid se află în centrul mașinii, astfel încât atunci când rezervorul este plin și brațele sunt extinse, greutatea distribuită este uniformă.

DISTRIBUȚIA UNIFORMĂ A GREUTĂȚII. Designul cabină-față, motor-spate, exercită o presiune minimă asupra solului asigurând totodată suficientă tracțiune. Când timpul este esențial, distribuția uniformă a greutății vă permite să ajungeți pe suprafețe de lucru mai repede și pe de altă parte, cu mai puține urme, respectiv fără compactarea solului.

CONSTRUCȚIA ROBUSTĂ A RAMPELOR. Structură tubulară mare, dreptunghiulară cu mai puține elemente de sprijin, dar mai solide, oferă o rezistență și o durabilitate sporite.

RAME REZISTENTE. Construite din tuburi dreptunghiulare de oțel, sudate piesă cu piesă, ramele mașinii de erbicidat Patriot sunt proiectate pentru durabilitate și fiabilitate înalte. Costrucția lor rigidă nu doar protejează cabina, rezervorul și unitatea propulsoare, ci asigură o legatură extrem de stabilă rampelor mașinii.

Titan Machinery va dispune în acest an de trei modele pentru fermierii din România:

  1. Patriot 3230: putere nominală - 250 CP, lățime de lucru – 32 metri, greutate 10650 kg, capacitate rezervor 3028 litri, capacitate rezervor clătire 424 litri;
  2. Patriot 3330: putere nominală - 285 CP, lățime de lucru – 32 metri,  greutate - 1175 kg, capacitate rezervor - 3785 litri, capacitate rezervor clătire 424 litri;
  3. Patriot 4430: putere nominală - 335 CP, lățime de lucru – 36 metri, greutate - 12428 kg, capacitate rezervor - 4542 litri, capacitate rezervor clătire - 530 litri.

​_______________

Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.www.titanmachinery.ro/contact-bucuresti

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist