CASE CONSTRUCTION A LANSAT NOUA SERIE E DE EXCAVATOARE PE ȘENILE


04.03.2022

Ziua de 3 martie a.c. reprezintă un moment important pentru întreaga echipă de demonstrații și evenimente de la CASE, care a prezentat într-un live extrem de dinamic noua sa gamă de excavatoare, seria E. Prezentarea a avut loc chiar în interiorul uneia dintre cele mai mari exploatări de piatră din Franța, aici operatori cu o mare experiență care lucrează pe șantiere din întreaga Europă fiind invitați să testeze noie excavatoare și să își spună opinia.

Prezentarea a început lângă două modele de mare productivitate, CX 210 E și CX 300 E (gama CASE E Series include șapte modele noi de la 13 la 30 de tone: CX130E, CX160E, CX180E, CX210E, CX240E, CX250E și CX300E), accentul fiind pus pe noile tehnologii și programe eficiente de lucru care se regăsesc în premieră pe întreaga linie de excavatoare.

CASE NEVER STOPS

Lansarea și prezentările specialiștilor au fost extrem de dinamice și concentrate și se poate spune că a răspuns la numeroase întrebări care în mod normal se ridică la achiziționarea unui nou utilaj. Astfel, chiar primul subiect de discuție a fost: de ce un model nou, deoarece excavatoarele produse până în prezent sunt foarte bine primite pe șantierele din întreaga lume? Răspunsul a fost dat chiar de cei direct implicați în dezvoltarea tehnologiilor noi ale producătorului CASE: pe o piață dinamică și extrem de concurențială pentru a rămâne în topul constructorilor trebuie să cercetezi și să dezvolți permanent utilaje din ce în ce mai eficiente.

Și cum sloganul firmei este, de aproape 140 de ani, CASE NEVER STOP, putem adăuga că Seria E are injectat direct ADN-ul progresului.

În rezumat, caracteristicile de ultimă generație includ noile motoare FPT Industrial ce acoperă cerințele celor mai dure norme antiploluare Stage V, un design superior al cabinei, un mod de lucru mai eficient propus operatorului, precum și un sistem de control electronic superior al circuitului hidraulic. Toate noutățile și îmbunătățirile au ca rezultat un control mai bun al utilajului, o fiabilitate crescută, mai mult confort pentru operator și, de asemenea, mai multă eficiență, productivitate și un cost total de exploatare redus.

Controlabilitate, productivitate, fiabilitate

Noua gamă E lansată de CASE introduce multe caracteristici noi care conlucrează împreună pentru a oferi clienților perioade de funcționare mai lungi între două întrețineri programate, productvitate mai mare și unul dintre cei mai buni indici de profitabilitate de pe piață.

O funcționare unitară care include noile motoare FPT Stage V, Sistemul hidraulic inteligent CASE (CIHS), noi moduri de lucru ce pot fi presetate de operator, un sistem telematic integrat, optimizarea consolei de comandă și control din cabina operatorului și o vizibilitate mai bună. Toate acestea au contribuit la nașterea unei noi generații de excavatoare cu o manevrabilitate superioară și o precizie de lucru ridicată.

Sistemul de control al circuitului hidraulic CIHS, care a reprezentat principala noutate a generației anterioare de excavatoare CASE, integrează odată cu Seria E patru moduri de lucru noi, acestea incluzând sisteme de control hidraulic suplimentare, personalizabile, care permit reglarea cu prioritate a debitului spre cilindrii de mișcare ai brațului, a contrabrațului sau spre mecanismul de rotire, toate fiind controlate direct de către operator. Modul de lucru Super Power (SP) este utilizat pentru creșterea eficienței, oferind o productivitate maximă; Modul Power (P) oferă putere suplimentară atunci când este necesar, iar modul Lifting (L) optimizează modul de deplasare al unor obiecte de pe șantier cu ajutorul echipamentelor speciale ale excavatorului. Bazându-se pe performanțele noilor motoare FPT, modul de lucru Eco (E) oferă economii remarcabile de combustibil, de până la 17%, pentru anumite modele de excavatoare

Productivitate superioară -  o experiență de conducere excepțională, un acces mai simplu pentru operator în interiorul cabinei spațioase, un ecran LCD de 10 inchi (cel mai mare din industrie) cu 5 comenzi ce pot fi configurate de către operator, un aspect optimizat al consolei de control, manete de comandă montate deasupra brațerlor scaunului, un sistem mai bun de control al sistemului de climatizare, mai mult spațiu de stocare și noi moduri de lucru selectabile.

Siguranță în exploatare mai mare – un grad de vizibilitate mai mare pe partea dreaptă. Imaginile camerelor de supraveghere video sunt permanent afișate pe ecraul LCD. Imaginea oferită de aceste camere a fost și ea îmbunătățită, datorită unor noi teleobiective ce oferă un gradient de culoare mai bun. Un nou sistem de degivrare și spălare a parbrizului. O caracteristică de siguranță suplimentară asigură oprirea utilajului în cazul în care operatorul acționează neintenționat maneta de blocare a ușii

Un cost de exploatare redus și o eficiență superioară

  • consumul redus de combustibi poate duce la o scădere a cheltuielilor între 12 și pana la 17%, în functie de model,
  • noul motor FPT Stage V cu sistem de tratare al gazelor arse SCR și filtru de particule integrat nu necesită întreținere și este proiectat să reziste unei exploatări intense pe perioade lungi de timp,
  • nu necesită circuit de recirculare pentru răcirea gazelor arse - EGR, obținându-se astfel o combustie internă mai bună și un motor cu o arhitectură mai simplă,
  • noile intervale de service au fost extinse la 1.000 de ore, cele mai bune din clasă, pentru filtrele de carburant, uleiul de motor și filtrele de ulei de motor,
  • filtrul modului de alimentare AdBlue se schimbă la 4.000 ore; Intervalele de service pentru uleiul de transmisie sunt acum de două ori mai lungi, de la 1000 la 2.000 de ore, pentru modelele CX210E/CX250E

Fiabilitatea în exploatare – noua serie E de excavatoare se bucură de o fiabilitate crescută, comparativ cu modelele anterioare, datorită structurii metalice a brațului, care a fost modificată, toleranțelor reduse ale bolțului cilindrului de prindere a brațului, jocului redus în interiorul bucșelor și rolelor, și a creșterii rezistenței structurii trenului de rulare. Pentru modelul mai mic CX210E LC se pot utiliza contragreutăți mai grele pentru utilizarea unor echipamente mai mari.

Un nou sistem hidraulic -  sistemul electronic de gestionare hidraulică a debitului de lucru, precum și cele patru noi moduri de lucru reprezintă noutățile absolute majore aduse de seria E. În plus, controlul electronic de control funcționează independent de poziția clapetei de accelerație, astfel optimizându-se performanța de lucru pentru orice tip aplicație, indiferent de atașament. În plus, tipurile și numele atașamentelor utilizate pot fi acum salvate direct pe monitorul de lucrul al operatorului pentru o gestionare mai sigură și mai rapidă a lor. De asemenea, o nouă comandă de preaplin este acum încorporată pe bord, aceasta având rolul de a evita creșterile bruște de debit care ar putea deteriora echipamentul de lucru.

Confortul operatorului - Caracteristicile cabinei sunt printre cele mai avansate disponibile în prezent pe piața construcțiilor și includ o cabină presurizată cu un grad de etanșare îmbunătățit și spațiu mai mare de acces în interior, dar și spații suplimentare pentru picioare. Manetele de control ale utilajului sunt acum montate deasupra mânerelor scaunului. Acestea, împreună cu noul monitor de 10 inchi cu rezoluție mai mare, cele cinci butoane configurabile de către operator și informațiile suplimentare afișate pe ecran se alătură performanțelor superioare ale sistemului de control automat a climatizării. Un monitor opțional CASE Maximum View afișează permanent imagini ale celor trei camere exterioare, oferind o vizibilitate optimă a câmpului de lucru al utilajului.

CASETA CU FOND GALBEN

Noua serie E de excavatoare de la Case poate funcționa cu combustibili alternativi: pe lângă motorina tradițională, motoarele FPT Stage V pot fi alimentate cu biodiesel B7, gaz natural lichid (GTL), biomasă transformată în lichid (BTL), cărbune convertit în lichid (CTL) și combustibili parafinici (un mod și mai ecologic și o alternativă de calitate superioară biodieselului) cum ar fi HVO.