Producători de talie mondială

             Echipamentele agricole pe care le comercializează Titan Machinery România reprezintă o investiție care oferă încredere în forțele proprii fiecărui fermier, iar cu ajutorul acestor utilaje, nu numai că agricultorii își sporesc producția, dar își reduc și costurile pe termen lung.

Marca americană Case IH reprezintă tradiţia pură a leadership-ului care a pus în mişcare sectorul agricol timp de aproape două secole. Punctul culminant al istoriei Case IH este reprezentat de unirea eforturilor unor mari companii şi marci de utilaje agricole, între care se remarcă Case, International Harvester, David Brown, ș.a. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH. Utilajele producătorului american sunt fabricate la uzina din Sankt Valentin, Austria, la uzina din orașul Grand Island, Nebraska – locul deproducție al combinelor Axial-Flow®, la uzina din oraşul Racine, Wisconsin – locul de producţie al tractoarelor Magnum® și la uzina din Fargo, Dakota de Nord – locul de producţie al modelelor de tractoare Steiger® şi Quadtrac®

Case IH nu mai reprezintă demult doar o simplă marcă agricolă, dat fiind aportul substanțial pe care l-a adus constant sectorului industrial. Traiectoria pe care a parcurs-o în inventarea și dezvoltarea agriculturii moderne arată cât de adânci sunt „rădăcinile” producătorului american în stratul gros și fertil al sectorului agricol din utimele două veacuri. Jerome I. Case, părintele fondator al Case IH, este cel care a pus pe piață primele tractoare cu motoare cu aburi. În 1920, primul tractor Farmall scotea o mulțime de fermieri din agricultura de subzistență și îi transforma în fermieri profesioniști, aceștia având acces la un nivel de productivitate nemaiîntâlnit până atunci. În anii 1940 Case IH a inovat din nou, schimbând agricultura mondială prin aducerea pe piață a primei combine de recoltat bumbac, dezvoltând cam în același timp și prima combină de recoltat trestie de zahăr.

Apoi, în anii ‘50 faimosul tractor Steiger schimba din nou datele în materie de productivitate agricolă, fiind primul tractor articulat cu roți de mari dimensiuni. Cu fiecare produs din aceste categorii s-au schimbat datele de productivitate în ansamblul industriei, unde până atunci lucrările se efectuau preponderent manual, cu un aport tehnic limitat. Din acele momente nivelul de productivitate a crescut la un stadiu la care s-au aliniat ulterior și ceilalți  producători de tehnică similară. O altă revoluție este apariția primei combine cu rotor cu flux axial în 1977, care din nou a schimbat fundamental datele legate de productivitate, capacitate de recoltare într-un timp scurt și mai ales capacitatea de a păstra boabele intacte. Și cu toate acestea ajungem la o constatare fundamentală pentru Case IH. Portofoliul său de produse este complet pentru toate piețele agricole.

Compania produce astăzi tractoare care se adresează tuturor aplicațiilor posibile la nivel global indiferent de nivelul de putere și de productivitate solicitat. Fie ca avem nevoie de utilaje pentru manipularea materialelor - și vorbim aici despre încărcătoarele telescopice Case IH, fie ca avem nevoie de utilaje de recoltat și însămânțat, Case IH reușește să satisfacă exigent toate segmentele de agricultori din lume. Sunt binecunoscute deja combinele Case IH specializate pentru bumbac și pentru trestie de zahar, utilaje care reprezintă cu succes producătorul în toate zonele globale. De-a lungul timpului, inginerii Case IH nu sunt și nu au fost doar niște exploratori veniți pe val, ci au fost aceia care au creat valul. În 1995 Case IH a creat primul tractor care merge cu navigație prin satelit și care este disponibil în serie. Aceasta reprezintă din nou o premieră care aparține producătorului Case IH. Prezența sa globală a fost alimentată în mod sistematic de inovații tehnice care l-au situat la vârf.

Astăzi, tehnologia de recoltare cu rotor cu flux axial reprezintă cea mai bună modalitate de a asigura o calitate fără egal a recoltei, printr-un sistem foarte simplu care are o durabilitate impresionantă și care a revoluționat productivitatea recoltării începând din 1977. Să nu uităm, Case IH a fost prima societate care a adus pe piață un tractor șenilat fabricat în serie, disponibil din uzină, cu șenile în loc de roți. De asemenea, motoarele Fiat Power Train cu care sunt dotate tractoarele Case IH, redefinesc aceste echipamente agricole ca: „efficient power” (putere eficientă). O altă premieră absolută a constat în transmisia continuă, pentru cutia de viteze, fiind un domeniu în care producătorul american nu este un simplu jucător, ci acela care pus pe piață transmisia continuă, începând cu ultima parte a anilor 90. Această dezvoltare care are în centrul său uzina din Sankt Valentin, Austria, pentru că acolo s-au fabricat primele asfel de transmisii.

În ceea ce privește agricultura de înaltă precizie, cu toate instalațiile de ghidare prin satelit în care Case IH a fost încă odată în avanpostul dezvoltării industriale, aceasta a culminat cu apariția unui vehicul 100% autonom. Astăzi, Case IH a făcut dovada că nu există doar un concept ci există tehnologia fizică ce permite folosirea autonomă a unui tractor agricol pe plan global.

________________________________________________

CASE CONSTRUCTION oferă o gamă completă de încărcătoare, excavatoare pe roţi sau şenile, buldozere, încărcătoare telescopice, mini-încărcătoare sau buldo-excavatoare, livrând de asemenea orice tip de accesoriu necesar unor activităţi cu un grad mare de specializare. Toate punctele de lucru din România au fost dotate cu ateliere mobile, cu aparatură de service certificată CASE CONSTRUCTION, acestea fiind disponibile permanent pentru intervenţiile de urgenţă. De altfel, spaţiile destinate activităţii de mentenanță sunt impresionante, având zone de reparaţii şi întreţinere capabile să adăpostească mai multe utilaje în acelaşi timp, fiind complet utilate pentru intervenţii dintre cele mai dificile.

Experienţa permite să ofere clienţilor o gamă largă de piese şi consumabile care garantează cea mai bună funcţionare a utilajelor. Având stocuri proprii s-a limitat termenul de livrare, iar dacă produsul nu se află pe stoc se poate aduce în 24 de ore din depozitele din Europa. Posibilitatea de finanţare pentru gama de utilaje, dar şi pentru activităţile de service cum ar fi: constatarea, piesele de schimb de origine, intervenţiile service şi stocarea utilajelor pe timp de iarnă.

________________________________________________

Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care sunt făcute. Unul dintre motto-urile companiei a fost rostit pentru prima dată cu ani în urmă de către fondatorul acesteia, Rune Stark, și anume: ”Faceți lucrurile să dureze”, ca o reflectare a faptului că este în prim plan în ceea ce privește calitatea și performanța. Producția proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului.

Utilajele, componentele acestora, dar și proprietățile cum ar fi susceptibilitatea la coroziune a materialelor, reacțiile la contactul cu fertilizatorii și umezeala sunt testate îndelung. Se testează toate legăturile forjate în standurile vibratoare, în timp ce în laboratoarele de semănat se masoară uzură discurilor și patinelor. Utilajele asamblate final sunt conduse tură după tură într-o carieră de granit, unde li se testează durabilitatea. În aceste condiţii maşinile suferă mult mai mult decât vor suferi vreodată în viaţa reală în ferme, pentru a releva rapid slăbiciunile ce sunt apoi remediate. Aceasta rezultă în viaţa mai îndelungată, ceea ce înseamnă o bună economie pentru clienţi în final. Încrederea foarte mare în calitatea acestor semănători a fost reflectată și în anii de garanţie acordați încă de la început de producător. Aceasta înseamnă că fermierii s-au putut simţi în siguranţă în ceea ce priveşte investiţia lor.

Toate piesele de uzură ale utilajelor marca Väderstad sunt fabricate din oțelul suedez de înaltă calitate V-55, tratat apoi cu carbură de tungsten, împiedicând astfel orice modificare a lungimii dălții, facându-le de asemenea rezistente la pietre. Producția reflectă aceeași filozofie de vârf la toate produsele Väderstad, care garantează în totalitate cea mai bună valoare disponibilă pe piață.

La doar un an și jumătate de la preluarea exclusivă a distribuției mărcii Väderstad în România, Titan Machinery România a fost declarată la sfârșitul anului 2018 la congresul Väderstad din localitatea Linköping, Suedia: cel mai bun importator din lume al acestor utilaje de înaltă clasă, datorită celor mai bune rezultate obținute în aceste 12 luni dintre toți importatorii din lume. Cererea cea mai mare de utilaje Väderstad a înregistrat-o semănătoarea de precizie Tempo, aceasta reprezentând un utilaj cheie al producătorului.

Parteneriatul dintre Titan Machinery și Väderstad în România a reușit datorită scopului comun care s-a dovedit a fi același pentru ambele companii: de a crește cota de piață în România, oferind cele mai bune soluții pentru clienții noștri. Această performanță nu ar fi fost niciodată posibilă fără ajutorul partenerilor noștri fermieri, care au înțeles foarte bine mesajul pe care l-am transmis constant în piață în ultimele 18 luni, conștientizând că retehnologizarea parcului de utilaje al fermelor din România cu utilaje de mare calitate, nu mai este un moft, ci a devenit un lucru accesibil tuturor, fiind astăzi o necesitate.

________________________________________________

Fiind unul dintre cei mai apreciați producători de utilaje agricole din Germania, DAMMANN va fi prezent și pe piața românească cu cele două mari versiuni de mașini de erbicidat, versiunea de pulverizatoare autopropulsate și versiunea de pulverizatoare tractate. Fondată în urmă cu 40 de ani ca o companie de inginerie mecanică de un fermier pasionat care i-a dat și numele, Dammann a trecut treptat prin toate etapele ajungând de la inventator la un dezvoltator de succes pe plan internațional. Tehnologia pe care o oferă în domeniul distribuției de lichide a devenit tot mai complexă în fiecare an, dat fiind faptul că producătorul a abordat fiecare necesitate și dorință a fermierilor ca pe o provocare. Dammann nu a investit numai în utilaje de înaltă calitate ci și în cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii, iar nu de puține ori a ajuns să fie lider pe piață, nu numai din punct de vedere comercial ci și prin impunerea de noi standarde și repere.

Pulverizatoarele DAMMANN autopropulsate și tractate sunt adaptabile și stabile. Toate mașinile de erbicidat pot fi diferite cu echipamente diferite. Utilajele și opțiunile cu care sunt echipate oferă maximum de robusteţe, stabilitate, fiabilitate și servicii de lungă durată. Utilajele garantează o distribuție precisă a lichidului, lucrând și cele mai întinse suprafețe agricole.

________________________________________________

Având o istorie de aproape 220 de ani, producătorul francez Gregoire Besson și-a adus un aport semnificativ în evoluția implementurilor în întreaga lume. Plugurile reversibile Gregoire Besson au reprezentat o revoluție la momentul lansării lor pe piață, sistemul de inversare fiind patentat de compania franceză. Compania deține mai multe recorduri mondiale la activ, fapt ce le certifică calitatea, fiabilitatea și robustețea implementurilor produse. Indiferent de soluția constructivă, cu o singură roată sau cu tren de rulare, plugurile reversibile Gregoire Besson, au o serie de caracteristici avantajoase față de concurență. Printre caracterisiticile de bază ale acestor pluguri se numără oțelul de înaltă calitate al cadrului ce-i conferă robustețe, lățimi generoase de lucru pe fiecare trupiță, flexibilitate în configurarea numărului și poziției organelor active, reglaj hidraulic al primei trupițe precum și posibilitatea reglării lățimii de lucru.

________________________________________________

Producătorul francez Sulky este specializat în proiectarea, producția și comercializarea soluțiilor agricole de cultivare, semănare și fertilizare ale solului. Fondată în 1936, Sulky este o afacere de familie care s-a dezvoltat în continuu, ghidată de ceea ce au spus clienții, iar astăzi relația durabilă a companiei cu aceștia se bazează pe încredere și angajament.

________________________________________________

Cu o experiență de peste 65 de ani, producătorul de utilaje agricole MacDon este unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei, inovării, proiectării și fabricării echipamentelor agricole de înaltă clasă, tehnologie care a avut ca puncte de reper calitatea și performanța. Reputația deosebit de bună pe care producătorul o are pe piața agricolă mondială, a fost construită prin atenția acordată fermierilor, care au dorit mașini productive, în care să aibă încredere și care să facă recoltarea mai ușoară. Sediul unde sunt proiectate aceste utilaje de vârf este situat în Winnipeg, Canada, aproape de granița cu Statele Unite ale Americii. Această bază are o suprafață de  34 de hectare, unde sunt incluse facilități de cercetare, dezvoltare, inginerie, controlul calității, pentru departamentele de producție, marketing și asistență. Din această bază sunt furnizare echipamente agricole pentru importatorii și distribuitorii din întreaga lume.

Prin comercializarea utilajelor MacDon, Titan Machinery România acoperă încă un segment important pe schema de dezvoltare a industriei agricole din România, întărind încă odată dacă mai era nevoie, concluzia conform căreia ne dedicăm celor care își doresc mai mult. De acum înainte MacDon este pe lista limitată a mărcilor de prestigiu care îmbunătățesc piața agricolă autohtonă, și suntem bucuroși și ne putem mândri cu rezultatele pe care le-am obținut prin acest parteneriat.