Sistemul de analiză a solului - SoilXplorer
Sistemul de analiză a solului - SoilXplorer
Sistemul de analiză a solului - SoilXplorer
Sistemul de analiză a solului - SoilXplorer
Sistemul de analiză a solului - SoilXplorer
Sistemul de analiză a solului - SoilXplorer

Sistemul de analiză a solului - SoilXplorerTitan Machinery România este pregătită să acorde sprijin partenerilor săi agricoli cu o tehnologie de ultimă oră pe piața internațională. Este vorba de senzorul de scanare SoilXplorer care are rolul de a analiza și a scoate în evidentă tipologia fizică și biologică a solului exploatat. Scanarea se efectuează cu ajutorul unui Pick-Up de teren care parcurge suprafețele agricole ale fermierilor. Rezultatul testării este reprezentat de trei tipuri de elemente analizate: gradul de compactare al solului, textura (care poate folosi apoi la împrăștierea îngrășămintelor sau la semănat, ambele cu rată variabilă) și gradul de umiditate din sol.
Text 1
O nouă soluție inteligentă la nivel internațional este pregătită să intre în atenția și folosința dumneavoastră. Este vorba despre senzorul de scanare a solului, denumit SoilXplorer. Fiind un sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului, noul senzor SoilXplorer colectează toate datele de care aveţi nevoie pentru a optimiza gestionarea solului, precum gradul de compactare, textura și conţinutul de apă. Deoarece nu are contact direct cu solul, senzorul SoilXplorer scanează chiar dacă  există apă stagnantă sau vegetație înaltă. Mai mult, acest senzor poate controla în timp real adâncimea de lucru a operaţiilor de prelucrare și poate regla rata de însămânțare.

Text 2
Cum funcţionează?

      Senzorul SoilXplorer emite un semnal electromagnetic în sol în timp ce patru bobine măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite. Atunci când senzorul este localizat la 40 cm deasupra solului, aceste adâncimi sunt: 0–25 cm, 15– 60 cm, 55–95 cm și 85–115 cm. În funcţie de un model agronomic calculează compactarea solului, textura solului si conţinutul de apă. Asociat cu un receptor GPS, sistemul poate înregistra și mapa eterogenitatea pentru fiecare din cele patru adâncimi. Desigur, semnalele electromagnetice nu influenţează vegetaţia și viaţa din sol.

Avantajele pentru fermieri sunt următoarele:

» Măsurarea independentă a conductivităţii solului;
» O înţelegere mai bună a solului și a zonelor solului;
» Economisirea de energie (combustibil);
» Recunoașterea varietății solului;
» Rata de însămânţare optimizată în funcţie de condiţiile reale ale solului;
» Bază decizională pentru operaţiile agricole pe câmp (fertilizare, prelucrare a pământului și însămânţare, plantare);
» Crearea unor hărţi de aplicare variabilă;
» Stimularea sustenabilităţii și îmbunătăţirea structurii solului;
» Gestionare îmbunătăţită a apei;
» Soluţionarea compactării folosind diferite strategii de prelucrare (stimularea sistemului de rădăcini și activităţii viermilor din pământ);
» Operaţii eficiente de prelucrare a terenului.
Tipuri de hărţi disponibile:

»» Conţinut de apă (rWTC)
»» Adâncime harpan (D2I)
»» Zone ale solului
»» Aplicaţii pentru prelucrarea solului
Text 4