Trei noi serii de tractoare invie legenda Farmall


02.08.2012

Compania Case IH îşi extinde gama de utilaje agricole puse la dispoziţia clienților prin includerea a trei noi serii de tractoare cu puteri cuprinse între 55 şi 115 cp / Revenirea pe piaţă a legendarului brand „Farmall” / Tractoare universale robuste, cu motoare puternice dar, în acelaşi timp, economice / Multitudinea de funcţii, opţiuni şi specificaţii tehnice le permit tractoarelor din această categorie să se achite cu succes de sarcinile repartizate


Odată cu lansarea pe piaţă a noilor tractoare din seriile Farmall U, Farmall C şi Farmall A, numele Farmall, adânc înrădăcinat în istoria companiei Case IH, revine în prim-planul utilajelor utilizate la activităţile agricole. La nouăzeci de ani de la lansarea primelor tractoare Farmall, care s-au bucurat de un succes mondial imens datorită fiabilităţii şi versatilităţii lor, Compania Case IH readuce pe piaţă faimosul brand, printr-o linie de tractoare care au exact aceleaşi calităţi ca şi strămoşii lor. Noile tractoare au fost lansate pe piaţa mondială de utilaje agricole la sfârşitul lunii Iulie, în Elveţia.

 Farmall U – Tractoarele universale prevăzute cu consolă frontală, având puterea de 100 cp

Seria de tractoare Farmall U a fost complet îmbunătăţită şi reproiectată pentru a include noi tractoare universale şi tractoare destinare lucrărilor de cultivare. Pe lângă designul inovator, tractoarele din seria Farmall U dispun şi de un motor complet nou,  de tip common rail, având o capacitate cilindrică de 3,4 litri, care încorporează un turbocompresor prevăzut cu supapă wastegate, un intercooler şi un sistem extern de recirculare a gazelor de eşapament (EGR). Clientul are de ales între trei modele de tractoare Farmall U, cu motoare având puterea de 95, 105 şi 115 cp.

Pentru ca noile motoare ale tractoarelor din seria Farmall U EP („Efficient Power”) să îndeplinească viitoarele standarde de emisii EURO 4, Compania Case IH le-a prevăzut cu un sistem extern de recirculare a gazelor de eşapament (EGR), un catalizator de oxidare diesel (DOC) şi un sistem de post-combustie care are la bază filtru de particule diesel (DPF).

Tractoarele din seria Farmall U pot fi prevăzute cu sisteme de transmisie adaptate în funcţie domeniile de activitate în care vor fi ele utilizate. În versiunea standard, aceste tipuri de tractoare sunt echipate cu cutii de viteze cu inversor de tip 12 x 12 viteze. Opţional, pentru un confort sporit de rulare şi exploatare, tractoarele pot fi echipate cu cutii de viteză powershift, cu inversor şi schimbare în două etape, de tip 24 x 24 viteze. Mai mult decât atât, este disponibil si un sistem de transmisie având la bază o cutie de viteze cu reductor şi inversor, de tip 20 x 20 viteze.

Mecanisme şi dispozitive puternice amplasate în partea inferioară a tractoarele
Mecanismele şi dispozitivele amplasate în parte inferioară a tractoarelor din seria Farmall au fost îmbunătăţite şi eficientizate în mod suplimentar. Capacitatea maximă de ridicare a mecanismului de cuplare controlat electronic este acum de 5,400 kg. Toate funcţiile-cheie ale diverselor sisteme şi dispozitive cu care este prevăzut mecanismul de cuplare, ca de exemplu dispozitivul de echilibrare, sistemul de blocare pe durata transportului şi înălţimea maximă a cârligului, pot fi controlate cu uşurinţă de către operator, de la consola de comandă a tractorului.

Nou: Cuplaje hidraulice adecvate amplasate în partea frontală a tractoarelor 
Şi partea frontală a tractoarelor din seria Farmall U a fost complet reconfigurată. Astfel, compania Case IH a inclus între cupajele hidraulice amplasate în partea frontală a tractoarelor din această serie şi un cârlig special. Performanţele sistemului de direcţie şi ale mecanismului frontal de cuplare au fost şi ele îmbunătăţite, minimizând-se efectele încărcăturilor grele asupra punţii faţă prin amplasarea cârligului special cat mai aproape de aceasta. Opţional, în partea frontală a tractoarelor din seria Farmall, poate fi montată şi o Priză de Putere (PTO).

Tractoarele din seria Farmall C – Prietenii de nădejde ai fermierului  

Noile tractoare din seria Farmall C, având motoare performante cu puterea cuprinsă între 55 şi 75 cp, au fost proiectate pentru a fi utilizate în fermele de animale, pentru anumite lucrări speciale legate cultura plantelor (ca de exemplu cele executate în serele legumicole) precum şi pentru a îndeplini alte sarcini speciale în care compactitatea şi greutatea scăzută sunt chestiuni esențiale care trebuie avute în vedere. Aceste tipuri de tractoare sunt extrem de manevrabile, oferă o vedere panoramică perfectă asupra zonelor importante de lucru pentru operator, au un raport excelent putere / greutate şi beneficiază de cuplaje hidraulice robuste şi eficiente.  

Motoare moderne, extrem de agile
Noile tractoare din seria Farmall C înlocuiesc vechile utilaje agricole din seria Quantum C, cu motoare având puterea cuprinsă între 55 şi 75 cp. Actualmente, sunt disponibile trei modele principale de tractoare, diferenţiate în funcţie de puterea motorului: 55, 65 şi 75 cp.  Tractoarele din seria Farmall C sunt puse în mişcare de un motor cu capacitatea cilindrică de 3,2 litri, având la bază tehnologia FPT (Fiat Powertrain Technologies). Aceste tip de motor, combinat cu forma compactă a caroseriei, asigură un raport excelent putere/greutate pentru tractoarele din seria Farmall C, care beneficiază şi de un diametru al cercului de întoarcere de doar 3,80 metri.

Clienţii pot alege între tractoarele cu schimbător de viteze cu roţi sincronizate de tip  12x12 viteze sau cele cu sistem de transmisie având la bază o cutie de viteze cu reductor şi inversor, de tip 20 x 20 viteze. În varianta standard, ambele sisteme de transmisie au la bază un schimbător manual de viteze de tip suveică dar, opţional, tractoarele din seria Farmall C pot fi dotate şi cu schimbătoare automate sincron de viteze. Viteza maximă de deplasare a acestor tipuri de tractoare este de 40 km/h. Activându-se opţiunea de transmisie cu trepte de viteză lente, tractoarele vor putea rula cu cel puţin 123 metri/oră (la urcarea sau coborârea unei pante abrupte, în cazul unor încărcături solicitante, etc.). 

Cabină având un concept cu totul nou
La proiectarea noilor tractoare din seria Farmall C, inginerii Case IH şi-au concentrat atenţia asupra asigurării unui confort maxim pentru operator şi îmbunătăţirii ergonomicităţii cabinei. Astfel, tractoarele din seria Farmall C sunt prevăzute cu o cabină cu podea complet plată. Construcţia inovatoare a acoperişului cabinei, care este prevăzut de un parbriz clar integrat,  asigură controlul optim al dispozitivului ridicător legat la cuplajele hidraulice amplasate în partea din faţă a tractorului (cupă, graifăr, furci etc.), în zona sa de lucru.

Compania Case IH prezintă un noul model de tractor universal 
Tractoarele din seria Farmall A – Mai agile, mai eficiente, destinate execuţiei unor lucrări mai variate

Odată cu lansarea pe piaţă a celor şase modele de tractoare din seria Farmall A (având motoare cu puterea cuprinsă între 65 şi 113 cp), Compania Case IH oferă potenţialilor clienţi o flexibilitatea sporită şi o mai mare varietate de opţiuni în acest sector popular de utilaje agricole. 

Atunci când ne referim la tractoarele din seria Farmall A, ne gândim automat la cele două caracteristici definitorii pentru aceste modele: economia de carburant şi eficienţa sporită. Aceste tipuri de tractoare sunt echipate cu motoare puternice, extrem de agile, au o formă compactă, sunt foarte manevrabile şi uşor de exploatat.

Tractoarele din seria Farmall A sunt antrenate de motoare puternice, cu trei sau patru cilindri, având la bază tehnologia FPT (Fiat Powertrain Technologies), prevăzute cu turbocompresor şi sistem de recirculare a gazelor de eşapament pentru respectarea standardelor actuale privitoare la emisii. Robuste şi compacte, aceste motoare au un cuplu ridicat, ceea ce înseamnă că operatorii vor trebui să umble mai rar la schimbătorul de viteze. De asemenea, ele au un randament ridicat de lucru şi un consum specific foarte scăzut de carburant.

Tractoarele din seria Farmall A sunt pot fi echipate cu diverse tipuri de sisteme de transmisie, între care se remarcă cele care au la bază o cutie de viteze cu angrenaje în priză constantă, de tip 12 x 4 viteze (varianta standard). Cutia de viteze cu inversor de tip 12 x 12 viteze şi schimbătorul de viteze cu roţi sincronizate de tip 12x12 viteze (indicat a fi selectat de către clienţii care doresc să utilizeze preponderent dispozitivul ridicător legat la cuplajele hidraulice amplasate în partea din faţă a tractorului) stau la baza sistemelor de transmisie opţionale, cu care pot fi prevăzute aceste modele de tractoare. 

Farmall A – Noua zonă confort
Confortul operatorul a stat la baza designului cabinelor noilor tractoare din seria Farmall A. Chiar dacă sunt relativ mici ca dimensiuni, aceste tipuri de tractoare sunt prevăzute cu o cabină spaţioasă, care poate fi accesată cu uşurinţă de operator. Confortul din interiorul cabinei a fost sporit şi prin gruparea comenzilor importante ale tractorului în partea dreaptă a scaunului operatorului.

Trebuie subliniat şi faptul că în acoperişul cabinei a fost montat un parbriz clar integrat,  care asigură controlul optim al dispozitivului ridicător legat la cuplajele hidraulice amplasate în partea din faţă a tractorului (cupă, graifăr, furci etc.). Noile proiectoare puternice, amplasate pe cabină, permit exploatarea în siguranţă a tractorului chiar şi pe timpul nopţii. 

Manevrabilitate impresionantă
Unghiul superior de blocare (60 de grade) al sistemului de direcţie pentru toate cele patru roţi ale punţii motoare se traduce prin faptul că diametru cercului de întoarcere este de doar 5,10 metri. Construcţia compactă şi manevrabilitatea sporită asigură întoarcerea rapidă a tractoarelor din seria Farmall A chiar şi în spaţii restrânse, ca de exemplu în curţile de mici dimensiuni sau în zonele de la capetele rândurilor de legume plantate.

INFORMAŢII DE FOND
Farmall – tractoarele legendare revin pe piaţă
“Pentru a Îndeplini Orice Sarcină de la Fermă”

Primele tractoare Farmall îşi au originile în perioada de dezvoltare a utilajelor agricole mecanizate, de la începutul secolului 20. Imediat după Primul Război Mondial, cei mai importanţi ingineri agronomi ai companiei International Harvester Company (IHC) au început să proiecteze şi să construiască nişte modele de tractoare uşoare, care erau suficient de versatile pentru a se achita cu succes de toate sarcinile agricole repartizate. În anul 1923, primele tractoare Farmall au ieşite de pe linia de producţie a companiei International Harvester Company (IHC) din Statele Unite ale Americii.

După lansarea pe piaţă, nu a durat mult până ce noile concepte de tractoare au început să fie apreciate din ce în ce mai mult. Fermierii americani apreciau în special posibilităţile flexibile de operare oferite de aceste noi modele de tractoare inovatoare.  

Lucrări agricole executate mai uşor şi într-un timp mult mai scurt
Construcţia uşoară a tractoarelor Farmall a făcut posibilă execuţia unor lucrări agricole variate, într-un timp mult mai scurt faţă de perioada în care ele ar fi fost executate în mod manual, chiar dacă condiţiile de lucru de pe teren nu erau atât de favorabile. Aceste modele de tractoare erau prevăzute cu mai multe seturi de roţi pentru diferite tipuri de culturi iar uneltele agricole speciale cu care ele veneau din fabrică puteau fi cuplate foarte uşor. Mai mult decât atât, costurile operaţionale ale tractoarelor Farmall erau foarte scăzute iar preţul de achiziţie foarte mic.

Design modern
Cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, compania IH a lansat pe piaţă noi tractoare din seria Farmall. Forma modernă şi inovatoare a acestor noi modele de tractoare a fost concepută de renumitul designer Raymond Loewy. Chiar şi astăzi, proiectele lui Raymond Loewy sunt extrem de faimoase, acordându-li-se o atenţie specială în acest sens. Pe întreaga durată a existenţei lor, tractoarele din seria Farmall au fost îmbunătățite constant şi au beneficiat de numeroase inovaţii de ordin tehnic. Astfel, ele au fost echipate cu un motor diesel, o Priză de Putere (PTO) şi cu un mecanism de amplificare a cuplului, precursorul sistemelor de transmisie de tip powershift de astăzi.

Modele variate – pentru fiecare domeniu de aplicabilitate în parte
Tractoarele Farmall se diferenţiau între ele prin „serii de litere”. Astfel, clienţii puteau alege diferite modele de tractoare din seriile Cub, A, B, C, H şi M. Ulterior, unele modele de tractoare Farmall au fost echipate şi cu un motor diesel.Curând după aceea, tractoarele Farmall au devenit cunoscute în întreaga lume şi au început să fie fabricate în Marea Britanie, Germania, Australia, Franţa şi Mexic. În scurt timp, tractoarele Farmall s-au bucurat de succesul mondial. 

Triumf în Europa
În fermele din Europa, tractoarele din seria Farmall au început să devină din cel în mai cunoscute, fiind pentru prima dată aduse pe Bătrânul Continent odată cu demararea Planului Marshall. În timp ce tractoarele Farmall din seria Cub, cu motor de 12 cp, au devenit foarte populare în fermele mici, tractoarele din seriile H şi M şi-au dovedit valoarea în întreprinderile mai mari.
La începutul anilor ’50, tractoarele Farmall erau asamblate în Franţa, Germania şi Marea Britanie. Chiar dacă, timp de mai mulţi ani, ele nu au mai fost importate în Europa din Statele Unite ale Americii, odată cu lansarea pe piaţă a unor noi modele, s-au reluat şi importurile.

Mai multă putere
De-a lungul anilor, Tractoarele Framall produse în Statele Unite au beneficiat de numeroase inovaţii tehnice. Denumirile modelelor s-au modificat iar eficienţa de lucru a acesta s-a îmbunătăţit. În decursul timpului, numele Farmall a dictat apariţia unor noi tendinţe în domeniul utilajelor agricole iar noile tehnologii experimentate pe aceste modele de tractoare au condus la câştigarea a numeroase distincţii pe plan intern şi internaţional.   

Noua ediţie de tractoare din anul 2011 – povestea de succes continuă
Acum aproximativ 50 de ani în urmă, producţia de tractoare din seria Farmall a încetat. Cu toate acestea, poveste de succes a acestei serii de tractoare nu s-a încheiat încă deoarece – la aproape 35 de ani de când ultimul tractor Farmall a fost fabricat de către predecesorii companiei Case IH – tractoarele purtând acelaşi nume ies din nou de pe lina de producţie.
În anul 2011, compania Case IH continuă tradiţia acestei serii de tractoare, de această dată lansând-i pe piaţa mondială pe succesorii vechilor tractoare din seria Farmall din Europa, cu ocazia unei expoziţii agricole organizată în Franţa.

Noile tractoare Farmall din Seria C 
Ultimele tractoare Farmall lansate pe piaţă şi predecesorii lor au în comun atributele-cheie, care au definit, încă de la început, aceste modele de utilaje agricole: fiabilitate sporită şi utilizarea celor mai noi tehnologii pentru tractoarele agricole universale.
Primele noi modele de tractoare din seria  Farmall, Farmall C, au fost proiectate în mod specific pentru a fi utilizate sub formă de tractoare exploatate la fermele de animale. Ele pot executa, cu precădere, sarcini care implică utilizarea dispozitivului ridicător legat la cuplajele hidraulice frontale (cupă, graifăr, furci etc.) precum şi diferite tipuri lucrări zootehnice. Forma structurală compactă face ca noile tractoare din seria Farmall C să poată fi exploatate la cultivarea fructelor şi legumelor şi în cadrul culturilor speciale de plante. Aceste modele de tractoare definesc noi standarde atunci când vine vorba de vederea panoramică de care se bucură operatorul în zona de lucru. Cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea pe piaţă, fermieri din întreaga lume s-au arătat atât de interesaţi de noile beneficii oferite de tractoarele Farmall încât compania Case IH a decis să-şi lărgească gama de utilaje agricole şi în anul 2012. Noi modele inovatoare de tractoare din seria Farmall, destinate a fi utilizate într-o mare varietate de domenii de aplicabilitate, sunt actualmente lansate pas cu pas pe piaţa mondială de utilaje agricole.