Zece motive pentru care merita sa cumperi o combina Case IH Axial-Flow®


09.10.2015

Combinele care au schimbat regulile jocului corespund acum chiar și celor mai ridicate așteptări ale fermierilor. Având în vedere că lucrările de treierat tocmai s-au încheiat, mulți dintre fermieri se gândesc deja să vândă recolta obținută pentru a putea însămânța noi culturi anul viitor și pentru a putea planifica mai bine următoarele mișcări legate de afacerea pe care o gestionează. Acum este momentul în care deciziile pe care le luați pot face diferența dintre profit și pierdere: depozitarea sau vinderea recoltei obținute, execuția de lucrări de arătură sau de afânare profundă a solului (tehnologia min-till), înlocuirea sau repararea utilajelor.

 

Există anumite elemente pe care nu le puteți controla (ca de exemplu condițiile meteo) dar, la fel ca și inventatorul rotorului axial, Case IH are câteva lucruri prin care poate satisface neîndoielnic chiar și cele mai extreme cerințe ale fermierilor, pot spori productivitatea muncii prin aplicarea baterii prin fricțiune pentru ca fermierii să poată obține boabe de cea mai înaltă calitate. Așadar, mai jos am adunat primele 10 motive pentru care trebuie să achiziționați o combină Case IH Axial-Flow®.

 

Motivul 1 - Experiență îndelungată în tehnologia recoltării plantelor
Obiectivul principal Case IH este acela de a pune la dispoziție utilaje agricole care să-i ajute pe fermieri să obțină recolte cât mai bogate. În 1977, compania a lansat pe piață prima combină Axial-Flow® din Seria 1400. De atunci, tehnologia rotorului axial compact a combinelor agricole Case IH a fost continuu perfecționată. Odată cu introducerea conceptului de rotor axial compact, compania a pus la dispoziția clienților săi combine având o tehnologie de batere îmbunătățită, care conține mai puține componente și care determină obținerea unor boabe de cea mai bună calitate. Combinele Axial-Flow® din Seria 140 și 240 beneficiază acum de un rotor având un nou design. Rezultatele testelor efectuate pe câmpurile din Europa au indicat faptul că modelele de combine cu rotor îmbunătățit au un randament de lucru superior şi pierderi mai scăzute de boabe pe durata recoltării, menţinând calitatea boabelor şi a paielor evacuate la cele mai ridicate standarde, chiar și atunci când condițiile de lucru de pe câmp se modifică permanent.

 

Motivul 2 - Pur și simplu mai performante
Conceptul ingineriei orientate spre simplitate și practicalitate diferențiază Case IH de alte brand-uri concurente care activează pe piața utilajelor agricole. Motorul Cursor 16 desemnat „motorul anului 2014” de jurnaliștii revistei Diesel a reprezentat alegerea firească a inginerilor Case IH pentru a propulsa noile combine Axial-Flow® 9240. Acest tip de motor, care respectă normele de emisii Stage IV, are cel mai bun raport putere/greutate din clasa din care face parte și un consum de carburant de invidiat. Tehnologie Hi-eSCR reduce emisiile motorului cu până la 95%. Datorită puterii dezvoltate de acest grup motopropulsor (634 CP), combinele Axial-Flow® 9240 vor termina de treierat chiar și cele mai întinse câmpuri în timp record.

 

Sistemul de șenile reduce compactarea solului
Șenilele combinelor Axial-Flow® se adaptează automat în funcție de fermitatea solului. Sistemul de șenile complet suspendate are acum cu patru role de ghidare, care ajută la diminuarea presiunii exercitată de utilaj asupra solului și la prevenirea deteriorării stratului superior al acestuia. De asemenea, rolele de ghidare reduc și gradul de uzură la care sunt supuse șenilele din cauciuc pe durata deplasării combinei pe drumurile publice. Cel mai important este faptul că sistemul de șenile complet suspendate asigură un nivel superior de confort pentru operator în timp ce utilajul se deplasează de la un câmp la altul.

 

Jgheabul pivotant al tubului de golire, câștigător a numeroase premii
Modelele de combine Axial-Flow® 8240 și 9240 sunt echipat cu un buncăr având capacitatea de 14.400 litri și au un debit de descărcare de 156 de litri pe secundă. Având în vedere aceste cifre absolut impresionante, este de înțeles de ce operatorul trebuie să dețină controlul asupra utilajului. Tocmai de aceea, combinele Axial-Flow® sunt prevăzute cu un jgheab special pentru tubul de golire, care poate pivota în 0 - 90 de grade. Acesta este de real folos atunci când utilizați remorci joase care să transporte boabele la fermă sau atunci când descărcarea buncărului combinei se va face în condiții de vânt puternic. Acest jgheab se poate plia instantaneu peste capătul tubului de descărcare pentru a se preveni pierderile inutile de boabe.

 

Motivul 3 - Lucrări de treierat interactive
Reduceți pierderile de boabe cu până la 10% în cazul utilizării sistemului de ghidare AccuGuide. Prin utilizarea soluțiilor AFS (Adavanced Farming Systems), nu veți beneficia doar de un simplu sistem de ghidare cu o precizie de 2.5 cm. Sistemul telematic AFS Connect vă permite să monitorizați întreaga flotă de utilaje agricole. Astfel, veți ști în permanență unde se află acestea și veți putea urmări în timp real datele legate de productivitatea lor de lucru.

 

Motivul 4 - Urcați în cabină și începeți să lucrați
Pentru a rămâne productivi chiar și pe durata celor mai lungi zile de lucru, aveți nevoie de o cabină cât mai confortabilă. Conceptul de operare intuitivă Case IH le va permite chiar și celor mai neexperimentați operatori să utilizeze combina chiar din prima lor zi de lucru. Sunt multe de spus despre postul de comandă al combinelor. Suprafețele vitrante generoase care însumează 6.3 mp și antifonarea aproape perfectă reprezintă doar o mică parte. Inginerii Case IH au creat una dintre cele mai bine antifonate, mai spaționase și mai confortabile cabine de pe piață, ce le permite operatorilor să utileze combina eficient și profitabil chiar și pe durata celor mai îndelungate zile de lucru. După ce ați selectat utilajul pe care doriți să-l utilizați, monitorul AFS Pro 700 va deschide ecranul. Opțiunea de a trimite mesaje instantanee aferentă sistemului AFS le permite operatorilor să-și împărtășească unul altuia în timp real experiențele trăite cu utilajul.

 

Motivul 5 - Nu vă opriți din lucru indiferent de tipul plantelor ce trebuiesc recoltate
Indiferent de tipul plantelor ce trebuiesc recoltate, vă veți simți ca acasă tot timpul anului. Alegeți cel mai bun heder care să optimizeze profitabilitatea afacerii voastre. Hederul pentru cereale 3050 reprezintă soluția optimă pentru toate tipurile de păioase. Hederul flexibil 3020 a fost proiectat să adune toate păstăile plantelor care nu cresc foarte înalte, aflate jos pe tulpină (ca de exemplu soia). Hederele de tip pick-up din seria 3000 au fost concepute pentru a transporta spre sistemul de alimentare al combinei plantele deja cosite, dispuse în brazde. Hederele pentru porumb din seria 4000 recoltează cu eficiență maximă atât plantele aflate în picioare, cât și cele culcate la pământ, sporind cantitatea de știuleți colectați în toate condițiile de lucru. Hederul cu jaluzele (de tip draper) 3100 a fost proiectat pentru a manipula cu ușurință plantele scunde provenite din culturile recoltate cu viteză ridicată.

 

Motivul 6 - Calitate excepțională a boabelor
Datorită baterii ușoare a plantelor asigurată de rotorul axial compact al combinelor Axial-Flow®, veți lăsa mult în urmă concurența atunci când va veni vorba de calitatea boabelor obținute. Rotorul axial compact asigură o batere mai ușoară a plantelor comparativ cu un rotor convențional. Pentru a testa calitatea boabelor obținute, Case IH a supus o combină Axial-Flow® testului suprem de recoltare a celei mai problematice plante, soia, calitatea boabelor fiind efectuat de compania Saatbau Linz eGen. Boabele de soia au un diametru mai mare comparativ cu semințele altor culturi și se cunoaște faptul că ele pot fi sparte ușor în timpul procesului de batere. Rezultatul obținut este mai mult decât concludent, peste 97% dintre boabe și-au menținut capacitatea germinativă*. Așadar, dacă veți utiliza boabele obține în urma recoltării plantelor cu ajutorul unei combine Axial-Flow® pentru a înființa o nouă cultură în viitorul sezon agricol, veți constatata că aproape toate vor încolți.

 

Motivul 7 – Lider incontestabil de piață când vine vorba costurile de întreținere
Operațiunile zilnice de întreținere pot fi efectuate în doar câteva minute. Majoritatea timpului de întreținere la o combină constă în verificarea curelelor de transmisie și a punctelor de service. Datorită transmisiei simple a rotorului axial compact, numărul de curele a fost redus la minim – spre deosebire de utilajele convenționale de treierat, unde există numeroase curele și puncte de service care trebuie verificate, o combină Axial-Flow® este echipată cu doar 5 curele și are numai 15 puncte de service. Datorită design-ului simplu, rotorul axial compact este prevăzut cu mai puține componente care se pot uza. Fiind echipate cu un număr mai mic de piese mobile și având ansamble și subansamble confecționate doar materiale de cea mai bună calitate, combinele Axial-Flow® vă fac să scoateți mai puțini bani din buzunar pentru eventualele componente uzate.

 

Motivul 8 - Echipa de service
Personalul calificat Titan Machinery România precum și rețeaua mare la nivel național se află la dispoziția fermierilor 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Reprezentanța zonală Titan Machinery România vă poate furniza gama completă de piese de schimb pentru toate utilajele agricole Case IH. Pentru ca numărul de timpi morți ai utilajelor să fie cât mai mic, rețeaua logistică vă va pune la dispoziția piesele de schimb de care aveți nevoie în cel mai scurt timp posibil. CNH Industrial Parts Logistics deține în stoc peste 700.000 de repere și coordonează o rețea numeroasă de depozite localizate în întreaga Europă.

 

Motivul 9 - paie perfecte pentru animalele
Paiele scurte și rupte au o capacitate absorbantă mai mare decât cele lungi și întregi în cazul folosirii lor ca așternut pentru animale. Crescătorii de vite au confirmat faptul că preferă să utilizeze ca așternut pentru animale paiele produse de aparatele rotative de treier. Datorită faptului că paiele în urma recoltării plantelor cu ajutorul combinelor Axial-Flow® au o capacitate absorbantă ridicată, condițiile de igienă din grajduri vor fi mai bune. Paiele produse de aparatele rotative de treier ale combinelor Axial-Flow® sunt folosite și ca supliment în nutrețul animalelor. De asemenea, paiele obținute în urma recoltării plantelor cu ajutorul combinelor Axial-Flow® determină accelerarea procesului de formare a humusului în sol.

 

Motivul 10 – Ofertele speciale Case IH prin Titan Machinery România pentru 2016

 

Dacă aceste motive v-au convins, atunci luați legătura cu unul din reprezentanții Titan Machinery România din zona voastră!